Rady pro výběr svatebních šatů

Pravdou je, že každý prožívá svatbu, ať už svou nebo svého přítele či rodinného příslušníka, jinak. Všichni se však shodneme, že nevěsta by měla https://www.penize.cz/spotrebitel/302308-svatba-v-zahranici-jak-na-to-aby-platila-i-u-nas zářit ze všech nejvíce. K tomu dopomůže především volba vhodných svatebních šatů. Nabídka je však široká a někdy může být těžké se v ní orientovat. Proto přinášíme pár rad.nevěsta s ženichem na pláži

Nejprve je třeba si ujasnit, o jakou svatbu půjde. Bude to obrovská veselka se vším všudy? Nebo půjde jen o komornější slavnost pouze pro nejbližší rodinu a přátele? Kde se bude obřad odehrávat? V kostele, na radnici, nebo někde na hradě či zámku? Podle toho je třeba vybrat vhodné svatební šaty. Pompézní, nadýchané šaty s dlouhou vlečkou se příliš nehodí pro skromný obřad na radnici a na velké svatbě zase jednodušší, obyčejnější model také příliš nevynikne.

Dále je potřeba vzít v úvahu i počet hostů. Je nepsaným, ale důležitým pravidlem, že nevěsta by měla být na své svatbě nejkrásnější. Při velkém počtu svatebčanů je však pravděpodobné, že většina žen zvolí co nejkrásnější oblečení – jde koneckonců o slavnostní příležitost. Proto je třeba, aby nevěsta měla „něco“ navíc. Čím více lidí na svatbě, tím výraznější by oblečení nevěsty mělo být.nevěsta v šatech s dlouhou vlečkou

Uvážit je třeba také to, zda svatba bude mít určité téma. Možná, že ženich i nevěsta mají rádi například Harryho Pottera, a tak svatbu uspořádají s odpovídající výzdobou. Nebo se dohodnou, že výzdoba bude laděna do jedné barvy, například do modré. A ačkoliv nevěsta je obvykle v bílé, oblečení ostatních svatebčanů by toto téma mělo reflektovat.

Otázkou také je, zda si nechat šaty ušít, koupit si již hotové, nebo si je půjčit v půjčovně. Odpověď samozřejmě závisí především na finanční situaci, ale každá možnost má určité výhody. Pokud se například rozhodnete nechat si je ušít, budete mít jistotu, že vám perfektně padnou (tedy pokud narazíte na šikovnou švadlenu). Na druhou stranu je třeba je objednat s určitým předstihem, neboť jejich výroba nějakou dobu trvá.

Pokud chcete koupit již hotové šaty z konfekce, vyjde vás to levněji. Nemusí však tak přesně padnout a také nepůjde o originální model, určený jen pro vás. Na druhou stranu však není třeba čekat a můžete je mít okamžitě.

Šaty z půjčovny jsou často volenou variantou. K dispozici je mnoho střihů i stylů a půjčovné rozhodně není tak velké, jako když si je kupujete. Navíc je třeba vzít v úvahu, že jde o oblečení pouze pro jednu příležitost, pak vám budou už jen ležet ve skříni. Na druhou stranu je potom můžete dát své dceři – nikde však nemáte psáno, že bude mít stejnou postavu nebo velikost jako jste měla vy.

Tak už jste se rozhodli? Rady svatební šaty svatebni-saty-spolecenske-plesove.cz. Tak ať se svatba vydaří!